StoryEditor

Prenosy z olympiády prinesie RTVS. Bude im patriť najmä vysielanie na Dvojke

30.07.2016, 20:47
Autor:
hrnhrn
Olympijské hry 2016 v Riu začínajú v piatok 5. augusta. RTVS má exkluzívne vysielacie práva.

Olympijské hry 2016 v Riu začínajú v piatok 5. augusta. Najbližšie týždne bude pre 52 slovenských reprezentantov novým domovom brazílske Rio de Janeiro.

RTVS, ktorá má exkluzívne vysielacie práva, začína s vysielaním olympijských prenosov tesne po polnoci 5. augusta olympijským štúdiom na Jednotke. Otvárací ceremoniál sa začína o 0:55.

Vysielania z Ria skončí verejnoprávna televízia 21. augusta o 4:10 záverečným ceremoniálom. RTVS má v Riu 10 komentátorov, 3 redaktorov a 4 rozhlasových reportérov.

Letnej olympiáde bude od 6. do 21. augusta patriť prakticky celá vysielacia štruktúra Dvojky. RTVS bude denné vysielanie začínať olympijským štúdiom, okrem priamych prenosov každý deň prinesie 50 minútový sumár z minulého dňa, všetky finálové stretnutia, medailové ceremoniály a reportáže s našimi reprezentantmi. Reportáže a priame vstupy bude pravidelne prinášať aj Rádio Slovensko.

Novinkou online vysielania na špeciálnom olympijskom webe RTVS bude okrem streamov Jednotky a Dvojky aj osem paralelne bežiacich streamov, kde budú umiestnené priame prenosy z disciplín, ktoré sa do televízneho vysielania nezmestili.

Rio de Janeiro, hosťujúce mesto XXXI. olympijských hier, bolo vybrané na olympijskom kongrese v roku 2009 v Kodani. V hre boli aj ďalšie tri mestá - Madrid, Tokio a Chicago. Voľby konania tohtoročných letných olympijských hier prebiehali v troch kolách. V prvom kole získal najviac hlasov Madrid (28), Rio de Janeiro skončilo s 26 hlasmi na druhom mieste. V druhom kole už dostalo Rio 46 hlasov a Madrid 29 hlasov. V treťom, záverečnom kole, získalo Rio 66 hlasov a Madrid 32 hlasov.

Tieto hry budú prvé olympijské hry v Južnej Amerike. Na olympiáde budú prebiehať súťaže v 28 športových odvetviach. Novými športmi v programe olympijských hier sa stali golf a ragby.

wikipedia.org

Mapa miest konania letných olympijských hier. Krajiny, ktoré boli hosťujúcimi krajinami jedenkrát, sú vyznačené zelenou farbou. Krajiny, v ktorých sa konali letné olympiády viackrát, sú znázornené modrou farbou.

01 - Modified: 2016-07-30 18:06:54 - Feat.: - Title: Značky oslavujú Olympijské hry v Riu. Tú sú ich najlepšie reklamy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
30. apríl 2024 22:50